ГЕРБ отново се извиняват вместо Патриотите

Цветан Цветанов

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се извини публично заради Петър Петров от „Обединени патриоти“. Вчера депутатът от НФСБ обяви пред Дарик, че децата с увреждания трябва да бъдат дадени в домове и ги нарече ненормални.

„Не съм чул какво е казал колегата. Аз подобни изказвания не бих направил. Само мога да се извиня за тези неудобства, които създаваме“, каза Цветанов.

Така е в политиката, трябва понякога да се извиняваш за чужди грешки, обясни той. И напомни, че законът за личната помощ е на второ четене в комисия и скоро влиза и в пленарната зала, а с бюджета се отпускат 150 млн. допълнително за хората с увреждания. Нека да съдим за действията на депутатите и по това, които правят, призова шефът на ПГ на ГЕРБ.

Никакви извинения вече не вършат работа, категоричен бе обаче лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той напомни, че партията му е определила ситуацията и ценностното поведение на „Обединени патриоти“ като воденичен камък не само на ГЕРБ, но и на цялата страна. Отговорност за структурата и състава на всеки кабинет носи премиерът, каза Карадайъ. И напомни, че според ДПС вариантите са или отстраняване на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е на цялото общество. Най-големият враг на патриотизма е национализма, допълни лидерът на ДПС.