ГЕРБ
сн. БГНЕС

ГЕРБ остро осъди поредната обида от депутата Иво Христов, поискаха оставката му

Проф. Христов няма никакво право да представлява българския народ в НС. Неговата оставка би бил един закъснял акт, но сега не можем да простим поредна квалификация. Такава обида в национален ефир не може да бъде подмината и ние призоваваме за неговата оставка.

Това каза лидерът на младежката ГЕРБ Георг Георгиев в изявление в централата на партията.

Това е ли позиция на БСП? ПГ и партийните членове подкрепят ли, че хората трябва да бъдат наречени инфантилни, попита той.

„Сега не може да простим поредната провокация. Това е унижение, обида и то не може да бъде подминато просто така. Призоваваме за неговата оставка“, каза още той.

Тази сутрин в участието си по бТВ проф. Иво Христов нарече българския народ „инфантилен“. Професорът нашумя с репликата си преди няколко години, че “80% от българите са дебили”.

Георгиев отправи въпрос към лидера на БСП Корнелия Нинова дали подкрепя изказванията на депутата.

Георг Георгиев определи днешното изказване на соцдепутата като опасен рецидив.

„В рамките на европейските институциите представители се случват нехарактерни и несвойствени коалиции – представители на десни партии влизат в коалиция с левите, заяви Георгиев по повод резолюцията на ЕП за България.

Целта на тези хора е България да бъде унижена и обругана. Ако се върнем преди няколко часа на дебатите, ще видим, че лицето на страната ни е изключително добре представено, благодарение на правителството и премиера Бойко Борисов“, добави той. „Онова, което се опитаха да ни спретнат вчера, претърпя фиаско“.

 

- реклама -