ГЕРБ, Рашков,

ГЕРБ: Оставането на Бойко Рашков като министър било нещо средно между фарс и трагедия

ГЕРБ иска изслушване на закрито заседание на Бойко Рашков, дали са използвани СРС в предизборната кампания срещу техни кандидати за депутати, кметове и симпатизанти.

Това обяви на брифинг в парламента председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предаде БТА.

На заседанието трябва да бъде изслушан и председателят на Националното бюро за контрол на СРС.
Поводът е днешното изслушване в парламента на служебния вътрешен министър, поискано от ГЕРБ-СДС, за изнесени от Рашков твърдения за незаконно подслушване на политици и граждани и последвалата по-късно пресконференция в МВР.

Днес стана ясно, че Бойко Рашков иска да остане министър на вътрешните работи, коментира Тома Биков.

От гледна точка на нашата партийна тактика имаме полза от това, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство, посочи той.

От гледна точка на държавата подобно развитие на събитията би било средно между фарс и трагедия, подчерта депутатът.

По думите му от днешните публични изяви на Рашков е станало ясно, че той е най-несъстоятелният, според ГЕРБ, министър на вътрешните работи през последните 31 години.

Министърът на вътрешните работи официално да заяви, че МВР е подредило НС, не знам дали това се нарича демокрация, парламентаризъм или полицейщина, изтъкна и Маноил Манев.

МВР е издало 14 хиляди, по наша информация, предупредителните протокола, разписани от хора, свързан с ГЕРБ, отбеляза той.

От коалицията заявиха, че ще продължат да задават въпроси към служебния вътрешен министър.

Ако се наложи, всеки ден ще бъде изслушван Бойко Рашков, за да се установят фактите и обстоятелствата, които хвърля в публичното пространство, без да лежат на някакви факти, обяви Десислава Атанасова.

ГЕРБ ще внесе сигнал и до бюрото за контрол на СРС, съгласно закона, дали е имало подслушвания в т.ч и на техни членове.

- реклама -