ГЕРБ Бойко Борисов бракониер декларация Луковмарш, декларация БСП позиция

ГЕРБ: Опозицията търси провокации, а не честни избори

В ход е стратегия за БСП за опорочаване на предстоящите два избора у нас. За това беше категоричен Данаил Кирилов от ГЕРБ по повод изявленията на лидера на левицата Корнелия Нинова за предложените промени в Изборния кодекс.

Кирилов допълни, че ГЕРБ не са настоявали за смяна на Централната избирателна комисия, за да не бъдат обвинени, че искат да получат мнозинство в бъдещия ѝ състав и така да повлияят на изборите за Европейски парламент и местния вот.

Опозицията търси провокации, опозицията не търси честни избори, категоричен беше Данаил Кирилов. Той добави, че за да премине спокойно гласуването е най-добре да се делегира доверие на настоящата ЦИК.

Проектът за промени в Изборния кодекс беше представен на Венецианската комисия и не е имало нито едно възражение срещу него, допълни Кирилов.

Просто БСП имат нова идея и тя е саботаж. Те искат на всяка цена да провалят предстоящите избори, заяви Кирилов.

Днешната пресконференция ми прилича на следизборната пресконференция на БСП, когато г-жа Нинова ще трябва да отиде и да обясни защото БСП за пореден път е изгубила, заяви от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По думите му, БСП се осъзнали, че ще загубят вота и по тази причина предупреждават, че изборите ще бъдат фалшифицирани.

„Никога в света не е имало авторитарен режим, който управлява коалиционно. Имаме президент, който играе ролята на опозиция. ГЕРБ има 95 от 240 депутати“, каза Биков.

И добави: „От 21 частични кметски избора „авторитарната“ партия печели 9, е БСП – един, защото нямат структури и не могат да издигнат кандидат-кмет, за което, естествено, сме виновни ние“.

Парламентарната група на ГЕРБ подкрепя позицията на българското правителство за Венецуела и застава зад нея

Това допълни Биков по другата тема на деня. България изрази подкрепа за партньорите си в Европейския съюз и международната общност, които признават председателя на Националната асамблея на Боливарска република Венецуела Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава с оглед скорошно провеждане на демократични избори за мирно разрешаване на кризата.

„Българският президент допусна политически гаф, дали от некомпетентност, дали от някакви ангажименти, които е поемал“, коментира още Биков по отношение на призива на държавния глава Румен Радев страната ни да се въздържи от подкрепа на европейската позиция за Венецуела. „Държим г-н Радев да обясни какъв е българският национален интерес в неговата позиция“, настоя още депутатът.

Според него България трябва да се солидаризира със своите партньори, които също се солидаризират с нашата позиция по важни за страната ни теми. „За нас е важен българският интерес, а той е защитен в позицията на правителството“, допълни още Тома Биков.

- реклама -