ГЕРБ обвиниха кмета на Сопот, че е ощетил общината с 10 млн. лева (ВИДЕО)

Поради некадърност на кмета на Сопот Деян Дойнов общината е доведена до изключително тежко финансово състояние. То е резултат от лошо управление на европейски пари. Това съобщиха на пресконференция на ГЕРБ.

„Призоваваме да се направи проверка в община Сопот и да се види дали общо 10 млн. лева щети ще се окажат реалност. Сезираме главния прокурор като резултат от една наша трайна политика“, каза Антон Тодоров.

 

„По оперативна програма „Околна среда“ – обект не е завършен изцяло и са нанесени щети за няколко милиона. Има отпусната ОП околна среда един аванс 620 хил. лева, който е превърнат в заем на общината. Има втора сума – над 400 хил, превърнат в нов заем на общината. Един от особено фрапантните примери на пълна некомпетентност е случай с една от детските градини Слънчево детство, където поради грешка в проекта котел който е за 300 киловата е сложен в училището, а този от училището е прехвърлен в детската градина. Така на общината е нанесена щета за 100 хиляди лева. Една от големите щети е че финансовото министерство отпуска 2.4 млн. лева.„, каза още Тодоров.

 

- реклама -