ГЕРБ

ГЕРБ няма да подкрепи Валери Симеонов за връщане на пушенето

ГЕРБ ще подкрепи повечето законопроекти, подготвени от вицепремиера Валери Симеонов, сред които промените в закона за хазарта. Депутатите на Бойко Борисов обаче са твърдо против облекчаване на режима на пушене в заведенията, както предлага председателят на НФСБ.

Това стана ясно след среща в парламента между Сименов и Цветан Цветанов по искане на вицепремиера. В разговорите се включиха и депутати от двете групи.

За законопроекта, който е свързан с тютюнопушенето, ние сме категорични, че това няма как да бъде подкрепено в ПГ на ГЕРБ, защото само преди 6 години ние сме били вносители на този законопроект и смятам, че вече получава и съответния ефект, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Ние трябва да се стремим действително да гарантираме по-здравословен начин на живот и намаляване възможността за въздействие от подобни тютюневи изделия да въздействат върху децата и здравето на хората”, добави Цветанов.

„Аз уважавам тяхното право, в края на краищата, те са вносителите на сега действащия законопроект. Нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси и това е записано в политическото споразумение в началото на управлението”, коментира позицията на ГЕРБ Валери Симеонов.

За пореден път бяха потвърдени добрите коалиционни отношения, а „каруцата“ в управляващото мнозинство „скърцала“, именно защото вървяла, според лидера на НФСБ.

ГЕРБ ще подкрепи промените в закона за хазарта, защото, по думите на Цветанов, в момента има епидемия, която заразява подрастващите и хората с по-нисък социален статус, които се поддават на тази манипулация.

Гласовете на партията на Борисов в парламента ще получат измененията в закона за местните данъци и такси, за устройството на територията, свързани с преместваемите обекти по Черноморието, в закона за водите.

Цветан Цветанов смята също, че на първо четене ще минат и двата законопроекта, свързани с вероизповеданията /общ – ДПС, БСП, ГЕРБ, и на ПГ „Обединени патриоти“/, а между двете гласувания текстовете биха могле да се обединят в един.

По-късно днес Валери Симеонов ще има среща и с БСП.
- реклама -