ГЕРБ
сн. БГНЕС

ГЕРБ няма да бави мандата и да провежда консултации за подкрепа с другите в парламента

ГЕРБ ще предложи сериозен кабинет с министър-председател Даниел Митов, но няма да бави мандат. Това каза народният представител и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС Александър Ненков  пред Радио „Фокус“. Кабинетът ще бъде симбиоза между вече утвърдени фигури и нови лица, професионалисти с ясна програма, обясни Александър Ненков.

„Няма смисъл от консултации с парламентарно представените партии и коалиции, тъй като всички пет политически групи бяха категорични, че няма да подкрепят такъв кабинет. В името на Конституцията и избирателите ще направим този кабинет и ще го представим на обществото, но няма да се възползваме от всички седем дни за водене на консултации. Независимо от това, че първата политическа сила е умишлено в ситуация на изолация, държавата има нужда от стабилно правителство с ясни приоритети. Сериозните проблеми пред държавата са налице и това, че изборите минаха, не означава, че тези проблеми са изчезнали. Всяка загубено време е в минус на държавата“, подчерта депутатът.

Александър Ненков подчерта, че ГЕРБ не се бои да бъде в опозиция.

„Не ни притесняват проверки и служебни кабинети. Ние ще бъдем безпощадни като опозиция. Днес внесохме законопроект, който регламентира въвеждането на мажоритарна система. Не считам, че това е полезно за българската действителност, но това е подкрепено от милиони български граждани. Ние го внасяме не за първи път, ще се види дали втората политическа сила в парламента е била откровена към своите избиратели“, каза още Александър Ненков.

Той изрази мнение, че в политиката липсва приемственост и отношението към ГЕРБ в парламента е крайно.

„Никога не сме стигали до реваншизъм, не сме подхождали с крайни епитети към предишни управляващи. Спортната злоба трябва да приключи в деня на изборите. След това ангажиментът е към избирателите и всички граждани. Явно хората, които в момента се борят за власт, още не са го осъзнали и затова продължават с опити за реваншизъм. Но в някакъв момент и това ще свърши и те ще трябва да кажат какво биха направили по-добре от предишното мнозинство“, коментира Александър Ненков.

- реклама -