ГЕРБ, Биков, Иванов, Румен Спецов

ГЕРБ: Нищо с Румен Спецов не е наред, не може да бъде шеф на НАП (ВИДЕО)

Представителите и кандидат-депутати на ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов продължават с опитите си да открият свързани лица с някогашната фирма на настоящия шеф на НАП Румен Спецов.

Фирмата е била с 6 млн. оборот и над 1 млн. лв. дългове към държавата.

Двамата отидоха в село Черни връх в опит да намерят Валери Русинов, който в друга фирма е съдружник на Данаил Николаев – лицето, закупило преди 5 години фирмата на Спецов.

„Валери Русинов не живее тук от 10 година и не се е появявал. Това е човек, който е минал пеша пътя от Италия до България, защото не е имал пари за автобус. Последния път, когато са го видели в селото, е идвал пеша от Лом. Очевидно е професионален длъжник. Очевидно с Данаил Николов са професионални длъжници и част от схема за източване на парите на данъкоплатеца“, коментира Тома Биков.

Той изрази безпокойство какво ще установи проверката на прокуратурата, тъй като това се престъпни схеми, но част от тях са законни. „Нищо със Спецов не е наред. Г-н Румен Спецов не може да бъде шеф на данъчната администрация с такива бизнес партньори и с участието си в такива схеми“, категоричен е Биков.

По негови думи обаче става въпрос за професионален длъжник, който заедно с Николов е част от схема за източване на парите на данъкоплатците.

Биков отхвърли твърдението на финансовия министър Асен Василев, че всичко със Спецов е наред. Той поясни, че част от тези схеми са законни, защото са намерили пролука в закона, но настоя прокуратурата да извърши проверка.

От ГЕРБ са категорични, че Спецов не може да е шеф на данъчната администрация с подобни бизнес партньори и с участието си в такива схеми.

Спецов няма никакво право да проверява когото и да било за данъчни измами, защото самият той е в много съмнителна ситуация по отношение на данъчните измами, заяви Биков.

Ние няма да спрем със Спецов и ако си мислят, че ще го заметем под килима и ще го забравим – няма да се случи. Всяко чудо за три дни няма да е валидно в тази ситуация, докато този човек е шеф на НАП“, зарече се той.

Припомняме, още при назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП от ГЕРБ се възмутиха и изнесоха информацията за съмнителна продажба на фирма от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на задължения към държавния бюджет. Финансовият министър Асен Василев обеща проверка да бъде направена, но до този момент резултат от такава не е изнесена. Също така Василев лично пое отговорност за назначението, като заяви, че той се е съгласил да стане министър в служебното правителство на Стефан Янев с условието да доведе екипа си.

Впоследствие Александър Иванов и Тома Биков издириха и показаха със стрийм във фейсбук седалището на бившата фирма на шефа на НАП Гранекс Трейдър“ ООД, в село Ялботина. От показаното стана ясно, че имотът е необитаем, сградата е полуразрушена, а дворът – труднопроходим.

 

- реклама -