ГЕРБ

ГЕРБ: Нинова има тежка фиксация към Бойко Борисов и не може да живее без него

„Напомняме на Корнелия Нинова, че парламента не е аналитичен център, а законодателен орган. Ако имат предложения за законодателни промени обявихме, че ще ги подкрепим, свързани със силови групировки, кражби, престъпления, концесии, каквото кажат, само да го предадат в подходяща юридическа форма.“

Това заяви депутата от ГЕРБ Тома Биков по повод обявената днес от лидера на БСП идея за лидерска среща по въпросите на Прехода.

„Г-жа Нинова обяви, че имали Консултативен съвет, който ще пише текстове за целия Преход, до момента не сме получили никакви текстове. Какво значи лидерска среща, да предложи законопроект, който да бъде обсъден? Ако ще се събират лидерите на партиите да пият кафе, за да може Нинова там да говори общи приказки, не е сериозно“, смята Тома Биков.

„На пресконференцията на БСП бяха хвърлени безпочвени твърдения и коментари по отношение на ГЕРБ. За това, че сме се молили за коалиция с БСП – обявихме, че няма да правим коалиция с БСП и ДПС преди изборите. За разлика от тях, които се гънеха и не можеха да кажат с кого могат да управляват“, обясни Тома Биков и допълни, че държавата функционира и без Деница Златева като министър на Българското Председателство и Корнелия Нинова като председател на парламента.

„Отдавам емоциите на БСП на тежка фиксация от страна на Корнелия Нинова към Бойко Борисов и от невъзможността й да живее без него“, каза още депутатът от ГЕРБ.

Нинова

Управляващите ще обмислят отново дали да подкрепят идеята на ВОЛЯ за намаляване на субсидиите на партиите извън парламента на 1 лев на глас

„Склонни сме и ще обмислим да оттеглим подкрепата си от тези предложения“, заяви Биков.

За думите на Борисов за Васил Левски и прескачането на оградата, казани на конгреса на ГЕРБ и писмото на Нинова по този повод, Биков заяви, че тези думи са изречени във връзка с лъжите на БСП по отношение на границата и са казани за границата и въобще не се е говорило за Левски и приноса му към България. Според него едва ли има партия, която би оспорила приноса на Левски. Той уточни, че не вижда какво толкова е казано, че чак отворени писма да се пишат.

- реклама -