ГЕРБ: Ние първи разбрахме, че ПП нямат капацитет (Видео)

Ние първи разбрахме, че ПП нямат капацитет. Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

След президента Радев, техния основен коалиционен партньор и веднъж победител на избори ИТН Слави Трифонов публично се отрече от тях. След това г-жа Корнелия Нинова ги нарече аматьори и обясни как са лъгали и най-важният показател е как близо 200 хиляди по-малко гласуваха за тях. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията. 

„Жалкият опит да ни свързват с хартиена бюлетина също е голяма манипулация. Ние ги победихме с над 5% с техните машини, техните вълшебни флашки, техният вътрешен министър и целия контрол, който имаше върху тях“, обясни той.

„Това е харчене на много енергия и сме подкрепили БСП. Би могло да се търси консенсус за експертно управление. Г-жа Нинова не благодари на ГЕРБ, че подкрепи техния закон. Бързо го забрави. Да видим какво ще каже президентът. За съжаление, пак да кажа, нямаме контакт и връзка с него и не знам ще сложи ли вето или няма да сложи. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързвани в нещо като спасителен пояс на партията на Промяната, наречена от президента „шарлатани“, припомни Борисов.

„Все повече граждани разбират какви щети са нанесли на държавата. Забелязвам опити, заради корупционните им сделки, да бъдем обвързани пак с президента. Говорим за издигнатия, или подкрепен от тях президент – от ПП, БСП, ДБ. Действаме институционално“, посочи той.

„Най-услужливо адвокатите на промяната забравят да ме попитат Шишков как се държи? Личи ли си координация между ГЕРБ и минситър Шишков или Демерджиев? Или министър Минеков? Да не изброявам други. Това услужливо поднасяне на новини и събития ме накара сутринта да се включа. Не можех да гледам как се издевателства върху Деница Сачева“, ядоса се експремиерът.

Борисов обясни и кой точно е Темелков, за когото го попита водещата на сутрешния блок на Нова тв Мира Иванова.

„Аз дори не се сетих кой е Темелков. Сега се сетих. Това е един човек в една агенция, който никога не е бил в ръководството. И е на работа там. Значи, когато Калина Константинова или Божанов стават министри, няма проблем, че са били в ГЕРБ, а когато някой изобщо не взимащ никакво управленско решение, в национален ефир ми се дава за пример, че този човек е назначен или върнат от служебното правителство.

Разбирате ли колко несъответствия има в един въпрос. Повече няма да търпим. Когато има несправедливост ще се включваме. Ако оставим една лъжа, тя ще започне да броди в София. Радев е основният ни политически опонент. Ние имаме големи различия – Северна Македония, Украйна, оръжията“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ заяви категорично, че повече няма да позволи никой да издевателства срещу хората му и ще се водят дела, които ще продължат да печелят.

„Имаме няколко дни да използваме единствения шанс за редовно правителство и трябва да оставим комфорта на проф. Габровски да си проведе срещите и разговорите, да успокои страстите и да се опитаме да направим правителство“, каза Борисов.

Ето и постът на ГЕРБ в социалните мрежи.

Няма да се включвам в квалификациите и тълкуването на думата „шарлатанин“, която менторът, който ги създаде, използва за партията на промяната. Но вчера беше казана една лъжа, а ние повече няма да търпим несправедливи обвинения и ще ги оборваме.
С Румен Радев не сме се виждали и не сме съгласували нито едно действие, това е абсолютна лъжа, която се натрапва!
❗️Не съм им виновен на „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ няма да им бъде спасителен пояс! Те първо нас разочароваха и първи разбрахме, че нямат никакъв капацитет. Вчера и Румен Радев се отрече от тях. Основният им коалиционен партньор ИТН публично ги обвини в корупция, а вицепремиерът от тяхното правителство Корнелия Нинова ги нарече „аматьори“ от трибуната на парламента и обясни как са лъгали;
‼️ Близо 200 хиляди по-малко са гласували за „Промяната“. И сега правят жалко опити да ни привързват към хартиена бюлетина, което също е голяма манипулация. Ние ги победихме с над 5% на предните избори и то с техните машини,с техните златни флашки и софтуер, с техния вътрешен министър!
✅ Имаме няколко дни да използваме единствения шанс за редовно правителство и трябва да оставим възможността на професор Габровски да проведе разговори, да успокои страстите и да се опитаме да сформираме кабинет. Паралелно с това всички закони ударно трябва да се приемат в Народното събрание;
❌ Все повече български граждани разбират непоправимите щети, които ни нанесоха от Промяната-частни компании с високи комисионни,които ощетяваха данъкоплатците,корупционни сделки и опити да ни обвързват с Радев заради това, далаверите в ББР, са само част от беззаконията и кражбите, на които станахме свидетели в последните 2 години;
- реклама -