сн. БГНЕС

ГЕРБ: Не забраняваме споделените пътувания и те няма да се криминализират

Споделените пътувания няма да бъдат забранявани и наказвани със затвор. Това обяви депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на транспортната комисия в Народното събрание Станислав Иванов.

Коментарът му е по повод внесените от него и група депутати поправки в Наказателния кодекс, които предвиждат криминализиране на нелегалния обществен превоз на пътници. Веднага обаче се появиха слухове, че това ще удари и споделените пътувания, които много хора си организират в социалните мрежи.

Иванов бе категоричен, че в мотивите към законопроекта изрично е записано, че споделеното пътуване засега остава извън обхвата на промените.

сн. БГНЕС

„Какво е споделеното пътуване? Когато примерно една дама реши да покани приятел да си разделят горивото от София до Варна. Ние сме записали, че когато има облага, тогава вече не е споделено пътуване. Защото не говорим само за плащане на горивото, а за предоставяне на някаква услуга и получаване на заплащане за нея. В мотивите към внесения законопроект сме записали, че това не ограничава споделените пътувания“, категоричен бе народния представител от ГЕРБ.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -