ГЕРБ: Не сме сключвали коалиционно споразумение с ИТН

ГЕРБ: Не сме сключвали коалиционно споразумение с ИТН. Коалиция може да се създаде, когато има някаква основа, на която да се създаде. Не сме сключвали коалиционно споразумение с „Има такъв народ”.

Това каза народният представител от ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти тази сутрин.

„Очевидно, след като част от управляващото мнозинство напусна управляващата коалиция, тази част в момента е решена да свали правителството”, заяви Митов. Според него в това няма нищо учудващо, защото „обикновено така се случва, когато едно правителство не се справя”.

„Това се е случвало многократно в историята на демокрациите и ще продължава да се случва. Не виждам какво ги учудва тези хора”, каза Митов.

По отношение на исканата на оставка на председателя на Народното събрание, депутатът от ГЕРБ заяви: „Господин Минчев, колкото и да ми е симпатичен, вчера не направи това, което трябваше да направи един председател на Народното събрание”.

По думите на Митов е очевидно, че в един момент Никола Минчев е бил поставен пред избора дали да изпълнява повелята на министър-председателя, или да действа според правилника на парламента. „И той избра да действа според волята на министър-председателя, което не му е работата”, заяви Митов. Той каза, че не знае какви са предложенията за нов председател и че това следва да бъде преценено на по-късен етап, когато стане ясно кои са кандидатурите.

Тепърва ще се развива сценарият, свързан с разговорите за вота на недоверие, каза още Даниел Митов.
В сряда ГЕРБ проведе разговори по темата в търсене на сътрудничество с парламентарно представените партии. Разговори бяха проведени с ДПС, „Възраждане”, ДБ и ИТН.

На въпрос дали е имало разговор с БСП, Митов отговори: „Има си изпратени покани до парламентарните групи по отношение на вота, те ще се проведат по начина, по който се провеждат подобен тип консултации, така че в момента, в който се проведе срещата, вие ще разберете”.

Още по темата:

 БГНЕС

- реклама -
error: Съдържанието е защитено