ГЕРБ: На мястото на Петков бихме поискали вот на доверие (Видео)

Тъжно и трагично е, че правителсвтото се разпада не поради дълбоки идеологически противоречия, за които говорихме още от неговото създаване, че са несъвместими.

Тези субекти в коалицията, някои от тях партии, други сдружения.

А поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност.

Тези, които дойдоха с заявката за нулева толерантност към корупцията, след 6 месеца, за някои и година в управлението, вече достигнаха до ниво нулева толерантност по между си.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание.

От вчера сме свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми между политици. Това никак не е полезно за общесвтото ни. Мнозина говориха за промяна, за различно политическо поведение.

Демонстарциите през последните седмица – две се правят и между частите на колаицията са език на омразата и взаимни обвинения.

Това в ниаккъв случай не ни радва. Тревожи ни, защото сме загрижени за държавата. След серия от кризи предстои и политическа.

Предстои да се вземат решения. Изцяло от правителството зависи какъв ще е хода на този процес, уточни Атанасова.

На мястото на Петков бих поискал вот на доверие и чак тогава да говоря за кабинет на малцинството. Очевидно ние нямаме доверие на правителсвтото.

Няма да покрепим бюджета. Работата на Народното събрание е блокирана.

Това правителство с този мандат и състав не може да продължи да работи.

Носили сме отговорност за управлението, когато сме били управляващи, не ни карайте да носим отговорност и когато не сме, коментира депутатът Тома Биков.

Биков не даде конкретен отговор на въпроса дали ПП ГЕРБ ще внесат вот на доверие към правителството.

 

- реклама -