ГЕРБ БСП Корнелия Нинова Владислав Горанов

ГЕРБ: Кампанията на БСП е опасна (ВИДЕО)

ГЕРБ отвърна на предизвикателството на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя коментира остро и финансовото състояние на България.

Самият Борисов вече представи реалните данни на страницата си във Фейсбук.

БСП са правили много грешки, но досега не изричаха на глас толкова много глупости. Нинова води дебата безпринципно, изричайки много неистини. Това заяви на пресконференция Владислав Горанов от ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

Според Горанов все по-притеснително става развитието на предизборната кампания и от системни партии, „от които се очаква да участват активно в политическия живот след изборите, а някои от тях и с претенции да управляват”.

Инвестиции и дълг

Очаквахме сложна кампания със сблъсък на тези, позиции и визия за управлението на държавата. Това, което се получава като политически дебат е изключително притеснително, защото преосмисля посоката на развитие на държавата. Слушаме Корнелия Нинова сутринта и най-накрая си призна, че не 16 млрд. е дългът, а го коментира в реалните стойности-10 млрд. И задава въпроса дали 6 млрд. ще бъдат взети. Ако управлява ГЕРБ те няма да бъдат нужни. Но програмата на БСП, която предвижда намаление на винетките, изключително популистко и граничещо с глупост твърдение, че БСП може да намали цената на билета в София, говореното за намесата в икономиката и по-голямата роля на дървата в икономиката, започват вече реално да притесняват здраво мислещите български граждани”, посочи бившият финансов министър на ГЕРБ.

„Огромните инвестиции в София, милиардите инвестирани в градския транспорт трябва да бъдат върнати. Всяка една от програмите на БСП е свързана с милиарди левове, а казват, че няма да взимат дълг. После се явяват магьосниците от БСП и казват, че ще вдигат пенсиите и заплатите. Това плаши инвеститорите и е изключително притеснително„, заяви Владислав Горанов.

„Новият им лидер няма притеснения да изрича всякакви неистини. В политиката спестяването на част от истината е оръжие и се поставя под угроза прогреса на държавата. Голям процент от приходите идва от частния бизнес”, добави той, като допълни, че не е изключено с действията си Корнелия Нинова да поиска излизане от ЕС.

Много сме притеснени начина по който се развива предизобрната кампания, особено от партия, която има претенци и да управлява. Ако Волен Сидеров излиза и говори такива неща като Нинова, това е нормално, но ако лидерът на най-голямата опозиционна партия говори тези неща, това вече е опасно,“ допълни Горанов.

Винаги когато ГЕРБ е управлявала, винаги сме били на първа скорост. Ние успяхме да поддържаме и развием икономиката и да ни класират в топ 5 по икономики в Европа„, заяви от своя страна Георг Георгиев. Той подчерта, че това е абсолютно първа скорост.

„Ако отидем на другата крайност на това, което говори Нинова и преразгледаме санкциите срещу Русия, за което между другото и Борисов е говорил – и в момента Радев може да наложи вето върху санкциите, но в същия момент ще последва реакция от страна на ЕС. Това, което ни се предлага с бялата книга, анонсирана от Юнкер ни дава право в ЕС, всяка една държава ще има право на избор и ще може да развива собствено икономиката си и няма да се налага едни да тъпчат на едно място за сметка на другите“.

Тази истерия, която се развива в БСП с нищо не помага за нашият растеж в ЕС, дори ще разруши всичко което сме постигнали до момента.

Видяхте в каква трагедия беше превърната СЕТА, което е голям пробив и ние няма да имаме визи за Канада. Сами видяхте, че по никакъв начин не променя директивата ни за ГМО.  Драмата с киселите краставички можеше да бъде сложена на масата в Русия, когато БСП бяха там. Ако БСП са решили да излизаме от ЕС, нека кажат каква е алтернативата и в каква посока ще водят България, ако получат възможността да управляват България с нейния мним екип“, коментира остро Георгиев.

За дебатът

Аз лично присъствах на разговора между Борисов и Нинова и това което каза днес тя ме учуди искрено. Не за това, че излъга, а защото не й трепна окото. Тя може да мине през детектор на лъжата без да има никакъв проблем.  Дебатът трябваше да премине първо през екипите, а след това един час само Борисов без екип и тя без екип. Тя избяга, защото трябва да покаже двигателя. Ако някой иска да ви продаде кола без да ви покаже двигателя, едва ли бихте си го купили„, коментира Тома Биков.

За това, че служебното правителство е на ГЕРБ, Биков реагира остро и дори предположи, че скоро и Радев може да се окаже на ГЕРБ. После коментира последните действия на Нинова по интересен начин. „Имаме политическа сила с лидер, който не е в добро състояние на духа. Превръща се в реалност това, че един такъв човек може да ни управлява. Имам призив към нормалните хора в БСП да не стоят безучастни, защото ги управлява лидер, който ни води към излизане от Европа„, заключи той.

„Не очаквайте да хваля Корнелия Нинова. Разочарован съм от нея, че за постигането си на политически цели е готова да заложи държавата. Разочарован съм, че минава едни граници, които и в предишни кампании, дори и Станишев не е минавал”, заяви Горанов на въпрос с какво Нинова може да е по-добра от Борисов. Бившият финансов министър заяви, че Нинова ги вкарва в дебат, който дори не се е състоял по времето на Луканов – за национализацията. „Нещата които тя изрича, ако се подведат българските граждани, ще се опитат да ги направят. Докато подмятат нелепици в кампанията е едно, но ще стане страшно, ако се материализират”, допълни бившият вицепремиер.

Пресконференцията на ПП ГЕРБ гледайте тук:

glasove-6

- реклама -