Николай Нанков ГЕРБ БСП асфалт СВоге път

ГЕРБ към управляващите: Стягайте си багажа, събирайте папките и падайте бързо

В декларация от парламентарната трибуна от ГЕРБ обвиниха управляващите, че изпълняват всички договори, сключени от ГЕРБ, както и работят с инхаус процедурите за строителството на пътища и магистрали в България.

Според ГЕРБ автомагистралите „Хемус“ и „Струма“ няма да бъдат завършени и призоваха за оставка. Депутатът и бивш регионален министър Николай Нанков заяви:

„Аз ви предлагам, колеги, направо стягайте си багажа, събирайте папките и падайте бързо, тъй като вече за всички е ясно, че и двете магистрали няма да бъдат завършени в сроковете, които бяха поставени и заложени от нас.

Някои от по-опитните политици веднага долавят един опит за оказване на натиск в коалицията. Един човек, един по-специален човек, вашият супервицепремиер Василев, съвсем скоро на всички ще стане ясно,

че на практика индексация на договорите за строителство е за всички останали – услуги, доставки, няма да има, тъй като в бюджета, който вие предлагате за поредната му актуализация, там не е заложена една стотинка за индексиране на тези договори“.

По думите му от финансовия министър Асен Василев зависят всички политики, които се реализират в държавата през последната една година.

„Скоро на всички ще стане ясно, че на практика индексация на договорете за строителство няма да има, защото в актуализацията на бюджета не е заложена и една стотинка за индексиране.

Правите мили очи на строителите, а единственото нещо, което трябваше да направите е да заложите средства в бюджета и това ще се върне като бумеранг заради хиляди спрели проекти с възложител държавата“, каза Нанков.

Според него най-лошото строителство е незавършеното.

„И това ще построите вие – нула, и като гробници ще останат да стърчат стотици хиляди незавършени обекти“, настоя той.

„Всички обекти, за които говорите, че рехабилитирате – пътища, магистрали, всички тези обекти в една или друга степен бяха започнати от последното правителство на ГЕРБ.

Лъсва за пореден път вашето политическо двуличие и лицемерие.

За всички е ясно каква щета нанесе промяната с единствената цел да изчегъртат ГЕРБ спряхте проектите.

Плодовете ще ги берете на предстоящите избори. Оставка, аматьори“, заключи Нанков.

- реклама -