ГЕРБ към Румен Спецов: Кой ще възстанови 1,5 млн. лв. неизплатените данъчни задължения

Представители на ГЕРБ за втори път отидоха до село Ялботина, Община Драгоман, за да покажат как изглежда имотът на човека, на когото е продал фирмата си шефът на НАП Румен Спецов.

„Но на този адрес, където е посочено, че се намира той, нито живее някой, ясно се вижда, че няма как да се възстановят тези пари, тук няма дори ток. От шест месеца ние най-почтено задаваме въпрос дали Румен Спецов се освобождава от фирмата си, знаейки, че тя дължи милиони на хазната. Факт е, че получихме отговор в последния ден на служебния министър Асен Василев, че господин Спецов е продал фирмата един месец след като е знаел, че ще има задължения за милион и половина. Факт, е че тези средства още не са възстановени на хазната. Тези милион и половина още висят в така наречените несъбираеми вземания“, каза Александър Иванов от ГЕРБ.

От ГЕРБ обясниха още, че Румен Спецов пет пъти изпраща покана на своя бизнес партньор да се издължи на хазната.

„Разбираме, че преди седмица Румен Спецов е бил заплашван. Разбираме също така от Бойко Рашков, че той е водил разговори по случая с Румен Спецов. И ние питаме дали господин Бойко Рашков от „братството на почтените“ е попитал Румен Спецов кой ще възстанови тези милион и половина в държавната хазна. Питал ли го е откъде се познава Румен Спецов с това сламено лице, на което е прехвърлил фирмата си знаейки, че има такива задължения. Питаме кой и защо е заплашвал лицето Румен Спецов. Притесняваме се, че може би новият собственик на тази фирма, след като е разбрал, че тя му е продадена със задължения, е започнал да търси отговори или пък да си иска въпросните 1,5 млн. лв.”, обяви още Александър Иванов.

От ГЕРБ коментираха и цената на тока. По думите им три пъти е скочила цената на тока в сравнение със септември 2020 г.

 

 

 

- реклама -