ГЕРБ

ГЕРБ към Нинова: Вие сте единственият лидер на партия в тази зала, уволняван заради съмнения за корупция

В политическа декларация, ГЕРБ критикува левицата в деня, в който се отдава почит на жертвите на комунизма.

„Днес на 1-ви февруари отбелязваме една от най-жестоките, най-черните и най-срамните страници в историята на България. На тази дата преди 74 години е извършено най-масовото произнасяне на незаконни смъртни присъди в страната ни. На днешния ден през 1945 г. Първи и Втори съдебни състави на т. нар. Народен съд осъждат на смърт регентите принц Кирил, Богдан Филов и генерал Никола Михов. На смърт са осъдени още 8 царски съветници, 22 министри, 67 народни представители и 47 генерали и висши офицери. Осъдените са разстреляни и заровени в общи ями на централните софийски гробища“, припомни от парламентарната трибуна Спас Гърневски, който направи ретроспекция на черните времена.

„Терорът на БКП продължава през всичките 45 години безконтролна власт. След 1989 година историята ни е до болка позната. Фалит на държавата, демагогското пребоядисване от комунисти в социалисти и разграбването на всичко онова, което под техния режим бе построил огнетеният български народ. Днес, 30 години след прехода, тази глутница ренегати нагло и безцеремонно посягат с мръсните си пръсти към законната власт в България. Посягат доста самоуверено, защото освен директивите на генерал Решетников зад тях изцяло е и неговото творение президента Румен Радев“, се казва още в декларацията.

Рязък скок от миналото в настоящето

„В този контекст цяла седмица наблюдаваме активните мероприятия на председателя на БСП Корнелия Нинова, която отново и отново забърква вече до болка познатата смесица от полуистини, внушения и откровени лъжи. С огромно изумление станахме свидетели как за пореден път Корнелия Нинова се опита да заеме позата на честен борец с корупцията – човек, току-що пристигнал в политиката, за да твори чудеса“, започна Гърневски с упреците към червената лидерка.

Ето какво още се казва в декларацията на ГЕРБ:

Нашата отговорна позиция на народни представители обаче ни задължава да браним фактите и истината. От уважение към истината ще припомним на българските граждани коя всъщност сте Вие, г-жо Нинова, и дали позата на борец за правда е удачна с оглед на миналото Ви в политиката.

Уважаема госпожо Нинова, похватът на Вас и Вашата партия да боравите с манипулирани компромати, с незаконни прийоми, изфабрикувани сензации и ченгеджийски номера, на които се базират поредицата от несъществуващи скандали, не е новина. Не е новина и прозвището Госпожа Лъжа, с което се прочухте в последните години – защото хората още помнят лъжите Ви за задлъжняването на България, за липсващите милиарди от Програмата за развитие на селските райони, за пропускането и настаняването в България на хиляди бежанци и още, и още, и още.

Но днешната ни декларация не е посветена на лъжите, госпожо Нинова, а на истините. Истините, които трябва да бъдат припомняни на българските граждани, за да се открояват още по-ярко фалшивите пророци и измамните месии в българската политика, които имат претенцията да управляват страната.

Затова, госпожо Нинова, нека оставим настрани пламенните Ви опити да изфабрикувате нова порция ало-измами и да се обърнем към истината и фактите, а именно:

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, приватизирал с незнайно какви пари държавни дружества на крехката 28-годишна възраст. Историята Ви на тъмносиня приватизаторка, за която Вие никога не дадохте логично обяснение, може би просто защото такова няма, продължава и до ден днешен да поднася поредица от скандални факти за начина, по който Вие сте управлявала поверените Ви по онова време активи на българските данъкоплатци. Кога ще кажете истината за Техноимпекс?

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, забъркал България в тежък международен лобистки скандал, отразил се изключително неблагоприятно на образа на страната ни пред международните партньори. Защото точно Вие, госпожо Нинова, в качеството Ви на вече червена председателка на борда на Пловдивския панаир, вземате дейно участие в аферата „Хохегер“, заплащайки в нарушение на куп правила и закони огромният хонорар на австрийският лобист Хохегер, осъден впоследствие на затвор.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, уволняван заради съмнения за корупция. Няма друг случай в новата ни история, при който говорителят на Европейската комисия изрично да приветства нечие уволнение от българското правителство. А ставаше дума за Вашето уволнение, г-жо Нинова, което е може би и причината за днешният ви реваншизъм спрямо уволнилият Ви тогава премиер Сергей Станишев, понастоящем председател на ПЕС.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, за когото има доказано законни СРС-та – разсекретени и качени на интернет страницата на парламента. Точно Вие, така ентусиазирано цитираща ни ало-измамите, с които се опитвате да компроментирате правителството, обещавате във въпросните СРС-та да спирате проекти срещу благодарности, да носите подаръци на разследващата Красимир Фронтиера следователка Шарланджиева и да правите услуги на разследвани бизнесмени чрез правомощията на тогавашния Ви пост.

Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, позволил си да звъни над 200 пъти на български следовател, а именно въпросната г-жа Шарланджиева, разследваща същия този Красимир Фронтиера, заради чиито услуги Вашето име е в СРС-тата по тази разработка. Ще имате ли някога доблестта да кажете истината по този случай, а именно защо български политик звъни над 200 пъти на български следовател, разследващ злоупотреби в сектора на същия този политик? Едва ли, госпожо Нинова. Вие доказано не обичате истината.

Защото точно Вие, госпожо Нинова, сте единственият лидер на партия в тази зала, доказано съгласуващ програмите и политиките си с генерал Решетников и със службите на чужди държави, извършвайки по този начин тежка форма на национално предателство. Спомняте ли си ген. Решетников, госпожо Нинова? Същият този ген. Решетников, когото отричахте да сте срещала и познавала, докато не бяхте за кой ли път изобличена в лъжа от организиралите и присъствалите на въпросната среща, сред които има и видни Ваши съпартийци.

- реклама -