ГЕРБ, ЦИК, оставка, избори,

ГЕРБ иска оставката на ЦИК заради организацията на изборите в чужбина – Видео

ГЕРБ иска оставката на ЦИК. Причина за това е организацията на вота в чужбина.

Това стана ясно на брифинг, в който участваха Бойко Борисов, Георг Георгиев и Тома Биков.

„Ако гласуването в чужбина беше гвоздеят на програмата на т.нар. реформаторски партии, то там видяхме най-много проблеми. Методически указания бяха дадени само два дни, преди вота“, заяви Георг Георгиев.

Той изтъкна, че при избора в чужбина има не само куриозни случаи, но и много примери за проблеми с машинния вот. „Защо до ден днешен ЦИК не дава списък с техниците, които отговаряха за машините зад граница? Има ли такъв списък, може ли някъде да се намери?“, попита той.

„Ако мога да вляза в космическата тематика от вчера, ЦИК се превърна в една черна дупка за гласуването в секциите зад граница“, отбеляза той.

Георгиев заяви, че заради техническа и организационна неграмотност се е побучил хаос в секциите в чужбина, „заслуга“ за което има Цветозар Томов, който след изборите изчезнал – нито си вдига телефона, нито отговаря на мейли.

„И трите телефона, открити от ЦИК за обслужвани от СИК зад граница, не са били вдигани“, подчерта Георг Георгиев.

Той подчерта, че „най-голямата измама и най-големият тюрлюгювеч“ се е случил на изборите в чужбина: „Тези хора бяха излъгани по най-брутален начин и има риск техните гласове да не бъдат отчетени – не бяха организирани секции и да няма никаква информация какво се е случило. Третата сюжетна линия е с техниците, които пипаха машините и не знаем какво се е случило след това“, отбеляза Георгиев.

„Докато чакаме тези 2% – от Шумен, Русе и Стара Загора, дори Бойко Рашков не може да ни каже, защото той явно е изчезнал със секцията в Англия. В изборния ден даваше интервюта, втори ден мълчи. Докато създаваше пушилки със симпатизанти и активисти на ГЕРБ, в ромските махали вървеше купен вот“, отбеляза Тома Биков.

- реклама -