ГЕРБ и Обединените патриоти се събраха на извънреден съвет

Национален съвет за тристранно сътрудничество, бюджет ДОО НСТС Министерски съвет, правителство, корупция, постановление, програма

ГЕРБ и Обединените патриоти се събраха на извънреден съвет тази сутрин. В него са участвали премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и тримата водачи на Патриотите – Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Поради спешна среща военният министър Каракачанов е напуснал заседанието. Вицепремиерът в оставка и лидер на НФСБ Валери Симеонов и председателят на „Атака“ Волен Сидеров са се отправили за разговор в кабинета на Симеонов.

За 12 часа беше насрочено заседанието на малката коалиция.

Със закъснение започна и насроченото за днес заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, което трябва да разгледа проектозакона за социалните услуги. Това е третият законопроект, за който настояват майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“.

Причината за забавянето беше неявяване на председателя на съвета – вицепремиера в оставка Валери Симеонов. Заседанието се ръководи от социалния министър Бисер Петков.