резолюция

ГЕРБ и БСП в схватка заради европейска резолюция за мигрантите (ВИДЕО)

ГЕРБ и БСП с пореден сблъсък. Поводът този път е резолюция, приета вчера от Европейския парламент, която е била подкрепена от евродепутатите на левицата и ДПС.

ГЕРБ: Защо организират протести срещу емигрантите по селата?

Oт управляващата партия информираха днес, че в резолюцията се казва „трябва да се избягва създаването на изолирани квартали за мигранти, като се насърчава тяхната интеграция“.

Галя Захариева: „Искам да запитам другарката Илиана Йотова, когато се организира протест в село Бояново, по повод това, че държавата е предприела мерки там да се направи един  център ако се наложи да се използва за посрещане на мигранти, но вече там със всички сили се действа, за да се насажда страх и да се провокират протести. Нека да отиде тя утре и да обясни защо колегите от БСП и ДПС са гласували тази резолюция“

Какво каза още Захариева, вижте:

БСП се разграничи от позицията на евродепутатите си

„Разграничаваме се от резолюцията за миграцията в трети държави, евродепутатите ни са изразили позиция без да са я съгласували с ръководството на БСП“, каза лидерът на Корнелия Нинова.

По думите й подобно становище не отговоря на политиката на партията и подчерта, че БСП е за засилен контрол по границите, борба с каналджийството и против трайното заселване на бежанци в България и превръщането в страната на бежански лагер и гето.

Следващата седмица партийното ръководство привиква своите евродепутати да дадат обяснение защо са подкрепили резолюцията.

Патриотите: Отзовете ги!

От Патриотичния фронт настояха за отзоваването на депутатите гласували за резолюцията и замяната им със следващите по списък.

 „Остро заклеймяваме поведението на БСП и ДПС, които извършиха огромно предателство, спрямо интересите на цяла Европа, най-вече на българския народ“, заяви Валери Симеонов. Според него със своята подкрепа за резолюцията за насърчаване на миграцията и „социализирането на всички тези авантюристи, които няколко години заливат Европа е показано истинското лице на продажната коалиция БСП и ДПС“.

- реклама -