Бойко Борисов: Нашата политика е 100% диверсификация от „Газпром“ и никакъв дългосрочен договор (Видео)

„Снощи нашите комуникационните източници и канали в социалната мрежа Фейсбук бяха ударени от една много тежка хакерска атака“, съобщиха на брифинг от ГЕРБ.

Три новини са били на прицела на хакерите. И трите са били свързани с „Газпром“.

Двете от тях са за описанието на газовите доставки, което направи Делян Добрев на пресконференция преди броени дни. И самата графика, която той представи пред медиите.

Третата статия е разпростанена от журналисти фалшива новина, в която се твърдяло, че Бойко Борисов е казал, че през 2023 година „Газпром“ трябва да се върне в България, уведомиха още от партията.

„Нашата политика е 100% диверсификация от „Газпром“ и никакъв дългосрочен договор“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Да кажат, че съм казал да продължи договора с „Газпром“ е абсолютна лъжа. Позволих си да кажа като съвет към служебното правителство да внимават, когато преговарят с „Газпром“ за да не стане да платим навзетите количества два пъти и да ни осъдят на арбитража, защото става въпрос за милиарди“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов обясни, че проблемът с хакерската атака е бил разрешен още снощи, след като Фейсбук е направил проверка на фактите.

„Знаете ли откъде влизат нелегалните мигранти, влизат само през лабораторията на „Капитан Андреево“ и през тръбата на „Балкански поток“, каза Томислав Дончев намеквайки за брифинг, който от „Продължаваме Промяната“ даваха по същото време от пункта на границата ни с Турция.

„Както завършва сам срещу всички, това е най-новото шоу, което ще води“. Така Бойко Борисов отговори на въпрос по време на пресконференция как ще коментира изявлението на Слави Трифонов от петък за референдум за президентска република.

Той уточни, че Слави Трифонов разбира от музика и самият той не би го нарекъл певец от миналото, а би го поставил сред най-добрите певци на всички времена.

А по темата, която той е повдигнал, допълни:

„Това е тема на държавно управление. Не съм конституционалист, не знам дали по принцип с референдум може да се прави. Но като се знае в България колко бързо едно еднолично управление – защото така е устроена системата, така са свикнали хората – се превъща в не много красиво нещо, аз считам, че политическите партии просто трябва да бъдат по-отговорни“.

- реклама -
2024 gerb leaderboard bottom posts