ГЕРБ: ДПС целенасочено е преливало гласове към „Има такъв народ“

Общият брой на гласовете дава победа на ГЕРБ-СДС в България, допълниха от партията

От ГЕРБ смятат, че големият брой секции в чужбина е създал възможност за купуване на гласове и контролиран вот. Това заяви по време на брифинг заместник-председателят на партията Даниел Митов, който обяви ГЕРБ за победител на родна почва, тъй като преднината на „Има такъв народ“ (ИТН) пред тях идва от гласовете зад граница.

„Когато става въпрос за окончателния резултат, след анализ се оказа, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ-СДС с близо 30 000 гласа разлика“, допълни Митов и уточни, че имат съмнения за това как се е оперирало с машините и кой ги е пипал.

По думите на заместник-председателя на ГЕРБ, ДПС съвсем целенасочено е преливала гласове към ИТН в емблематични общини. „Цифрите изумително съвпадат, когато става въпрос за намаляване на броя на гласовете на ДПС в определени общини и увеличаване на подкрепата за ИТН“, посочи той.

Даниел Митов допълни, че в София „Има такъв народ“ са получили сериозна подкрепа от ромските секции.

Нашият резултат се дължи на дългогодишна работа в тези общност. Нямаме никаква представа откъде е дошла подкрепата за ИТН специално в София, но и не само“, каза още той.

- реклама -