ГЕРБ: Добавките към пенсиите да плаща Агенцията за социално подпомагане

ГЕРБ ще внесат предложение добавките и компенсациите към пенсиите да бъдат извадени от бюджета на Националния осигурителен институт и да се изплащат през Агенцията за социално подпомагане, обяви в профила си във Фейсбук председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя изнася данни на НОИ, според които 1 милион и 68 хиляди пенсионери са ощетени в размера на пенсиите си.

Очаква се на заседанието на Народното събрание парламентарната група да не подкрепи законопроекта за удължаване срока на действие до 31 март на законите за държавния бюджет, на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване.

Атанасова подчертава още, че между първо и второ четене ще настояват стандартът за социални услуги от 1 април да бъде много по-висок, а коефициентът за формиране на възнаграждението на личните асистенти да стане 1,4, както е предвидено в закона за личната помощ.

Десислава Атанасова ще участва дистанционно в работата на парламента, тъй като е под карантина след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, след което стана ясно, че председателят на парламента Никола Минчев е с положителен тест за коронавирус.

- реклама -