ГЕРБ поискаха нов НК и промени в Конституцията, ДБ и ПП показаха, че само кадруват (Видео)

ГЕРБ: ДБ и ПП показаха, че не могат да направят съдебна реформа. През последните години темата за съдебната реформа беше иззета първо от ДБ, а след това и от ПП.

Те я превърнаха в лайтмотив на всичките си

предизборни и следизборни послания. Това, което видяхме през последната година и половина бе, че тези партии не могат да направят съдебна реформа.

Това обявиха от ГЕРБ на брифинг в партийната централа. От там обясниха, че това е първата от серия теми, по които ще дават пресконференции преди предсрочните избори.

Според партията от ДБ и ПП са показали, че не

разбират как функционира съдебната реформа и не я познават от вътре, както и не са били вътре в съдебната реформа, затова нямат право да казват как тя трябва да работи.

„Оказа се, че това, което те си представят като съдебна реформа е разрушаване на структури, закриване на институции, кадруване и създаване на бухалки. И те си го казаха. В последните седмици на мандата им

беше жалко да се наблюдават воплите на

Кирил Петков и Асен Василев как единствената съдебна реформа в България е Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ“, посочи бившият депутат Радомир Чолаков. Той нарече случилото се в съдебната реформа през последните месеци „омърсяване“, което те повече няма да позволят.

В ГЕРБ са категорични, че именно те са започнали съдебната реформа в България и тя никога не е спирала. „Ние разбираме реформата като промяна за по-добро, а не за овладяване на съществуващото. Това ще е призмата, през която ще подхождаме в бъдеще към всички предложения за промени в нормативната уредба“, обясни Росен Желязков.

„Ще работим за много ясен законодателен процес,

за да се преодолее тази спонтанност и непрозрачност през последната година. Ще работим за много ясна нормативна регулация, особено по „брадясали“ въпроси. Ще имаме нов Наказателен кодекс, нов закон за административно-наказателното производство – предпоставки за бързо и ефективно правосъдие“, обещават от ГЕРБ.

 Очаквайте още подробности!

- реклама -
error: Съдържанието е защитено