ГЕРБ, сигнал, кмет, Мездра

ГЕРБ дават кмета на Мездра на прокуратурата

Има ефективност на това, което правим – прочистването на местната власт от феодалите на БСП. Кметът Деян Дойнов и зам.-кметът са били изгонени от партията.

Това заяви в парламента депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.

Ще бъдат ли свалени от постовете си и ще продължи ли БСП да подкрепя тези хора, попита Тодоров. “ И не на последно място, догодина в присъствието на Деян Дойнов, Корнелия Нинова ще зарязва ли лозя, както през февруари тази година“?

Както казахме, продължаваме със сигналите и фактите, внасяме сигнал и до прокуратурата за Мездра-гейт, заяви Александър Иванов от ГЕРБ.

Ще ви кажа за една спортна зала, която през 2014 година държава превежда средства на община Мездра, 1, 400 000 лева са изплатени от общината в аванс на изпълнителя на обекта. До ден днешен ще ви покажа състоянието на залата. Искаме да попитаме кмета защо с тези 1, 400 000 дава един безлихвен заем, защото до момента те не са изплатени, защо 3-та година поредна няма една положена тухла?, запита той.

Има разрешение за строителство на този обект, а нищо не се случва. Краят на 2016 година кметът издава удостоверение за отлично изпълнение на правилно разходване на финансовия ресурс от страна на изпълнителя. Продължаваме да питаме къде и кога ще бъдат разходвани средствата целесъобразно и кога жителите на Мездра ще получат своята спортна зала?, пита още Иванов.

В сигнала до Цацаров питам 2, 600 000 лева от възстановено на община Мездра ДДС по проект за пречиствателна станция – къде са тези средства?

Безлихвен кредит от МФ, получен 2016 година, не е възстановен до момента, тези средства стоят в общината, за какво се разходват, не е ясно, завърши той.

Ние сезираме и изпращаме сигнал и до Комисията до КОНПИ. Сигналът се отнася до кмета от БСП на община Мездра. Неговият син е бил студент в Шотландия и получавал субсидии за десетки хиляди – през 2016 година близо 15 000 лева – за наети земи. Тези субсидии са му изплащани, когато синът му е бил студент в Шотландия, допълни Тодоров.

След изнесените факти за община Мездра за мен като представител на избирателите от 6-ти МИР, за нас буди притеснение оставането на кмета на поста му. Имаме основателни притеснения, че той работи във вреда на жителите на общината. Ние считаме, че е редно той да подаде оставка, а институциите да направят проверка. За нас е морално той да се оттегли от поста, заяви представител на избирателите от 6-ти МИР.

- реклама -