ГЕРБ

ГЕРБ дариха двете машини за кръвна плазма, купени с пари от партийната им субсидия

Членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на ПГ на партията д-р Даниела Дариткова, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и областният координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев приеха днес двата апарата за извличане на кръвна плазма и консумативи за близо 200 донори.

Апаратите бяха закупени от партията по предложение на председателя й Бойко Борисов и след решение на Изпълнителната комисия.

Те са на стойност близо 170 хил. лв. и са платени със средства от партийната субсидия на ГЕРБ. Машините бяха поръчани на лицензирана германска фирма, посочена от здравните власти, и пристигнаха в България за по-малко от 20 дни.

„Апаратите са най-ново поколение. Препоръчани са от медицински експерти. Осигурените от ГЕРБ консумативи за апаратите дават възможност от 180 донора да се извлече реконвалесцентна плазма, която от своя страна позволява на 540 пациенти да получат терапевтична доза. За щастие в цяла България има много желаещи да дарят кръвна плазма. Осигурявайки по един апарат и в центровете в Плевен и Стара Загора, се надяваме да постигнем по-голямо покритие в страната. Така всеки желаещ ще може да дари. Знаете, че кръвната плазма може да е животоспасяваща“, уточни д-р Дариткова.

 

Двата апарата за кръвна плазма се даряват на центровете по трансфузионна хематология в Плевен и Стара Загора.

- реклама -