ГЕРБ
сн. БГНЕС

ГЕРБ: БСП саботира правителството, Нинова лобира за ваксини

„Системният саботаж, който БСП прави на всички действия на правителството, както по отношение на мерките против разпространението на коронавируса, така и по отношение на ваксинационния план, в никакъв случай не е от полза нито на парламентаризма, нито на авторитета на политическите партии“.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

В декларация от името на парламентарната група Дариткова отговори на критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управляващите не се справят в ваксинацията на населението срещу COVID-19, както и на призивите на опозицията правителството да започне разговори за доставка на руската ваксина.

„Твърдението, че сте против лобизма търпи крах от това, което чуваме през последните седмици от тази трибуна от Корнелия Нинова. Тя лобира за един учебник, тя лобира за една ваксина и на този фон твърди, че категорично се противопоставя на подобни явления“, заяви Дариткова от трибуната.

Тя обвини опозицията, че страда от „тежка липса на експертиза“ в парламента и припомни, че страната ни спазва европейското и националното законодателство за доставка и използване на ваксини.

„Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44 Народно събрание. Дълго време бяха извън парламента, а сега виждаме системен саботаж на заседанията. Типичното поведение на лидера на БСП е явяване за краткотраен гастрол в пленарна зала, с поредна декларация, която демонстрира тежко разминаване между думи и дела“, каза още председателят на групата на ГЕРБ.

„За момента в България са доставени 300 000 дози ваксини. Поставени са 188 512. Ако не може да си обясните разликата в количествата, ще ви припомня, че ние сме приели ваксинационен план, който гарантира поставянето на втората доза на ваксината на всеки ваксиниран, за да не компрометираме процеса на ваксинопрофилактика“, обърна се още тя към опозицията.

- реклама -