Стойнев, Паунов ГЕРБ обществена поръчка чистене София

ГЕРБ: БСП искат да предизвикат криза с боклука на София другото лято

С искането си за спиране на обществената поръчка за почистването на София БСП иска да предизвика криза през лятото на следващата година.

Това заяви зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

ГЕРБ защитиха процедурата и обясниха, че забавянето на избора може да доведе до проблеми.

„Ако поръчката бъде спряна през 2020 година кметът на София няма да има договор за сметопочистване“.

Сегашните договори изтичат в средата на 2020 г.

От ГЕРБ обясниха, че цялата процедура по обществената поръчка, включително с обжалванията отнема близо година, поради тази причина конкурсът е обявен сега.

Колегите в Столичния общински съвет ежедневно работят за решаването на проблемите в града, каза още Паунов.

„Това, че сме в предизборна кампания не означава, че тази практика, която се превърна от страна на опозицията в постоянни внушения, клишета и научени фрази, да се превръща като политическо говорене и стил на водене на политическа кампания“, каза той като добави, че на ГЕРБ са им омръзнали клишетата на опозицията.

„От типа на това, че ГЕРБ за пореден път иска да спечели служебно изборите в София„, поясни той. Паунов каза, че кризите между ГЕРБ и БСП не трябва да се отразяват на хората и върху работата на трудещите се в Столична община.

 

В самите условия ясно са разписани високи изисквания към техниката. Тя трябва да отговаря на Евро 6 стандарт“, каза той. Стойнев добави, че опазването на околната среда е приоритет на кмета Фандъкова и на Столична община и затова от ГЕРБ залагат най-високия стандарт за този тип техника, каза още Стойнев.

В поръчката е заложено значително увеличаване на механизираното метене и почистване на улици и тротоари.

- реклама -