ГЕРБ
Делян Добрев и Десислава Атанасова от ГЕРБ

ГЕРБ: БСП говорят за АЕЦ Белене, за да заглушат партийните си проблеми

БСП говорят за АЕЦ „Белене“, когато трябва да заглушат партийните си проблеми. Това обявиха от ГЕРБ.

Във Варна депутатите от ГЕРБ Делян Добрев и Десислава Атанасова обясниха, че в последните десетина дни се вижда как БСП ще се разпадне, защото не може да определи кой да е нейният кандидат за президент.

Най-шумната тема винаги е била именно атомната електроцентрала, заяви Добрев.

Добрев и Атанасова коментираха внесеното от БСП искане за извънредно заседание на парламента по казуса „Белене“. В последствие председателят на Народното събрание Цецка Цачева обясни, че няма постъпило такова искане, което да отговаря на изискванията на закона.

Казаци пишат на султана

„Това, което са внесли в деловодството на Народното събрание е нищо повече от обръщение към председателя и ако мога да направя една препратка, се сещам за едно произведение – „Казаци пишат на султана“, коментира станалото Десислава Атанасова.

„Жалко е един парламентарист с голям опит, какъвто считахме, че е г-жа Корнелия Нинова и всички от ръководство на „БСП лява България”, да се подпишат под един псевдопроект на писмо, който е до председателя на Народното събрание, и единственото, което прави, е да зове за сбиране на народните представители“.

„Ако познава добре пътя от „Позитано” до Бузлуджа или от „Позитано” до Правец, където поднасят венци и цветя, то БСП не познава нито законите, както стана ясно, в това число и Закона за енергетиката, не познава дори парламентарната практика, не познава и Конституцията.

Атанасова не спести критики и към Корнелия Нинова.

„Така ми изглежда и упражнението на г-жа Нинова, защото в противен случай за нас е необяснимо как не са наясно с текстовете на Конституцията, как не познават Правилника на Народното събрание и считат, че в средата на август Народното събрание трябва да заседава извънредно по тема, която е изчерпала своето съдържание много отдавна – още през 2012 г., когато МС има решение“, заяви Десислава Атанасова.

- реклама -
2024 gerb leaderboard bottom posts