ГЕРБ, Биков, избори, Бойко Рашков

ГЕРБ: Бойко Рашков е опасен за демокрацията

Свидетели сме на безпрецедентен ден и изборен хаос от сутринта.

Това заяви Тома Биков на извънредна пресконференция на ПП ГЕРБ.

„ЦИК реши да работи в 9 ч, при все че изборният ден започва в 7. ЦИК, която е контролирана от Радев, избяга от отговорност. Имаме блокирани машини, хора, които не са могли и са се отказали да гласуват… Затова регистрираме и най-ниската избирателна активност за последните 30 г“, добави той.

„За първи път в новата демократична история вътрешен министър излиза да прави кампания в полза на определени политически сили. Бойко Рашков, вместо да организира изборния ден, дава интервю в медия, където назовава поименно партията ни и агитира в полза на други партии. Явно е уплашен от резултата, който след малко ще научим“, каза още Биков.

„Рашков не получи желания резултат и 2 часа преди изборния ден излиза да агитира и отново погазва закона, което прави в последните 2 месеца и последната седмица. Този човек е опасен за демокрацията и ще му търсим отговорност още утре„, категоричен бе той.

„Така работи болшевишката авторитарна държава. Бойко Рашков два месеца подред, систематично ни показва към какво се стреми президентът Румен Радев през назначението на Бойко Рашков и подобни нему. Ако им се даде възможност, след изборите тези хора ще си ги вкарат в авторитарен режим, подобен на Путин, заяви Даниел Митов.

- реклама -