Георги Икономов
сн. БГНЕС

ГЕРБ-Банско зове напусналия партията Георги Икономов да подаде оставка като общински съветник

ГЕРБ-Банско призовава бившия кмет Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник.

„След подаденото от самия него заявление за напускане на партията, г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент. С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност“, апелират бившите съпартийци на Икономов.

В началото на месеца стана ясно, че той ще се присъедини към новата политическа формация на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

„Като бивш кмет на Банско, той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност. Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който г-н Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал! Разбира се, г-н Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичният избор на хората в Банско да бъде потъпкан“, пишат от ГЕРБ в курортното градче.

Те са убедени от необходимостта Икономов да подаде оставка като общински съветник, за да бъде „съхранен високият морал в политиката“, като на финала му пожелават успех в новите политически начинания.

- реклама -