ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ: Абсурдно е оправданието, че идеята за уседналостта не е съгласувана с правосъдния министър

Абсурдно е оправданието, че промените в Закона за българското гражданство не са били съгласувани със служебния министър на правосъдието. Това заяви бившият правосъден министър Екатерина Захариева.

„Била съм министър на правосъдието преди това съм била зам.-министър и т.н. и това оправдание звучи абсурдно меко казано. Ако министърът не знае какво изменение в няколко закона се предлага, това е абсурдно. Това е опит някой, който абсолютно не заслужава и няма нищо общо, да отнесе негативите, които те явно са осъзнали, че носят с този закон… Това е смешно оправдание, което злепоставя за пореден път институцията“, смята Захариева.

Захариева настоя проектозаконът за българското гражданство да не бъде внасян отново.

„Ние искаме да приобщим и да привлечем повече български граждани да имат връзка с родината си и да гласуват и го направихме с електронното дистанционно гласуване, което има срок за експериментално започване от 2018 година… Призоваваме веднага този закон да бъде отхвърлен“, каза Захариева.

Председател на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев попита кой всъщност е написал спорния проектозакон и „кой си позволи и смяташе, че ще може по такъв начин с лека ръка да ограничи избирателните права на българите в чужбина“.

Тома Биков призова президентът Радев да носи своята отговорност за действията на служебното правителство и да контролира това, което се случва в служебния кабинет.

„Искам да припомня, че предизборната кампания приключи. Имаме избрана партия, която в момента води преговори с други политически сили за съставяне на правителство. Молим г-н Радев и г-н Герджиков и всеки един от министрите, да се овладеят, да променят стратегията си, която беше подготвена те да управляват малко след като БСП са спечелили изборите. БСП не спечелиха изборите, така че има нужда от промяната на тяхната стратегия“, категоричен беше Биков.

- реклама -