Георги Цонев, кмет на с. Драгор, пред FN: Взривът в завода не се е чул в селото, но местните жители са притеснени

Инцидентът в завод в село Драгор притесни местните жители. Това заяви пред FN кметът на селото Георги Цонев. При инцидента са пострадали двама души, те са с тежки изгаряния и опасност за живота при възникналия пожар в цех на завода.

– Г-н Цонев, Вие чухте ли взрива и кога разбрахте за инцидента?

– Сутринта разбрах за инцидента. Производствена авария, двама пострадали има, в момента заводът не работи. Специализираните органи правят огледи. Не е чут взрив, шум в селото. В самото производствено помещение да, но извън него – нищо не се е чуло. Това е станало в леярната, но как е станало още не се знае със сигурност.

– Работници влизат в завода, това означава ли, че работата продължава?

– Те отиват по работните си места, но няма да работят, защото се извършват огледи. Поне докато не приключат, производствения процес е спрян. За да се разбере защо и как се е случил инцидента, по каква причина е станал.

– Каква част от работниците в завода са от село Драгор?

– 1/3 от работниците са от нашето село. Но двамата пострадали при аварията не са жители на селото. Хората в селото са притеснени, все пак това е произшествие.

– Имало ли е предишни подобни инциденти?

Не, никога не е имало подобни аварии и инциденти в завода. Може да е имало някакви локални аварии, може да е ставало. Разговарях със заместник-директора на завода, който също няма подробности. И той самият е притеснен от случилото се.

 

- реклама -