Георги Тодоров, Левски
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Георги Тодоров подаде оставка като треньор на Левски

Треньорът на Левски Георги Тодоров обяви, че подава оставка. Това стана веднага след края на двубоя с Черно море, загубен с 1:2. Треньорът заяви, че е уморен, че му е омръзнало и не иска да бере повече срам.

“Феновете ще получат оставката ми. Те са прави – падаме и правим такива грешки. Тези хора няма с кого да ги сменя, а грешките са от първия кръг. Те за това хората не искат да работят с млади футболисти. Четири месеца знам през какво минах. Лесно е да се говори отстрани. Когато се печеш на това място и гледаш грешките и трябва да се отнасяш внимателно, защото това са млади футболисти, защото трябва да ги запазиш. Вече ми омръзна“, заяви Тодоров.

„Не искам този срам, който ми се случва последните месеци. Не съм заслужил с нищо, за да го търпя. Млади играчи, обичам ги, но Левски е висока летва за доста от хората. Поемам цялата отговорност и се надявам нещата да тръгнат по-добре. Интригите са големи в Левски. Изкараха ме лъжец, че един от играчите не е бил контузен, чакал да играе, но нямало кой да го пусне. Не е вярно, че е бил в Сърбия. Показах на Вальо Грънчаров кога е излязъл от България и кога се е върнал. Не стига, че толкова проблеми тук всеки ден се занимавам с интриги. С такъв човек, който говори така, ще отидете ли на война? Мълчите. Войникът е известен”.

Не бих отишъл на война с тези хора

“Футболът е за мъже. Всеки решава с кого да влезе във война. Специално с някои от тези хора не бих. Аз съм отговорен, защото аз отговарям за всичко това. Аз съм отговорен, че тези хора са в Левски и такава е ситуацията. Без никакви пари сме правили селекция. Без пари качеството е друго. Постоянни атаки – жалък Левски, не знам какъв. Други отбори, които направиха за милиони селекция се обяснява как им трябва време при положение, че техните хора са качествени и скъпи. Омръзна ми вече. Като правиш една работа трябва да изпитваш удоволствие“, заяви Георги Тодоров.

Той призна, че не е съгласувал оставката си с ръководството на клуба, а изпълнява желанието на феновете. „9 мача и грешка след грешка. Едни и същи грешки от едни и същи хора. Повтарят се от глупост. Повтарям, повтарям, какво трябва да направим? Дали подавам късно оставката? Човек живее с надеждите. Мисля, че с идването на близнаците отборът игра добре. Факт. Значи може да играе добре, когато има добри футболисти. Точно два мача, двамата се контузиха и Стайн го продадоха. Единствените двама човека, които играха добре са Мартин Райнов и Даске. Тези, които смятате, че са издъхнали, не играха в сряда“.

Левски е висока топка за някои футболисти

„Финансово все още нещата не са добри, но всичко е свързано. Аз съм дошъл да помогна, но да бера такъв срам и някой да се упражнява на мой гръб – благодаря“, допълни още вече бившият треньор на. “Причина за загубата е неопитността, младостта и несигурността. Изиграхме добро първо полувреме, но не успяхме да удвоим резултата. Всеки мач едно и също. Една и съща грешка. Уморих се. Хората са прави да искат оставка и да питат няма ли бекове в България. Няма за съжаление. Нямаме възможност да си позволим нещо по-добро. Това го имаме. Глупави грешки. От Славия загубихме по същия начин. Вместо с човек повече да ги натиснем и да отбележим гол, ние допуснахме грешки. Половината започнаха да треперят. Левски е много висока топка за някои футболистите чисто психологически“, завърши Георги Тодоров.

- реклама -