БСП, Георги Свиленски, протоколи, избори, ЦИК
Снимка: БГНЕС

Георги Свиленски: БСП е малцинство в ЦИК и не може да прокара нито едно решение по своя инициатива

Засрамете се, уважаеми колеги от ГЕРБ, даже и в наглостта си трябва да имате граници. Не може да продължавате по този начин да спекулирате с решенията, със законите и със спазването на държавността.

Това каза Георги Свиленски от БСП по повод изнесената по-рано от ГЕРБ информация за трудности при изборните протоколи.

“Уважаеми представители на ГЕРБ, всичко е във ваши ръце. Имахте мнозинство в НС, имате правителство, имате мнозинство в ЦИК. БСП има малцинство в ЦИК, 6 човека от 20 и не може да прокара нито едно решение по своя инициатива. Вие от ГЕРБ и ОП сте виновни за това положение и ще си носите отговорността. Няма как са избягате от тази отговорност пред българските граждани. Вие решихте да има и машини, и хартиени бюлетини.

Ние от БСП три години в българския парламент се борихме да бъде само машинно гласуване, напуснахме НС три месеца именно по този повод да бъдат въведени само машини с ясното съзнание, че така вотът ще бъде честен, обективен, няма да има недействителни бюлетини, няма да има задраскани протоколи и всичко ще бъде така както всички ние искаме и очакваме. Вие уважаеми колеги от ГЕРБ и ОП въведохте двойния начин на гласуване, който вероятно ще породи и притесненията, които сега се чуват”, каза Георги Свиленски.

- реклама -