Кадър: БНТ

Георги Пирински: Необходими са предсрочни избори, предшествани от актуализация на бюджета

В „Денят започва“ бившият председател на Народното събрание от БСП Георги Пирински се обяви за предсрочни избори, които обаче трябва да се случат след като народното събрание приеме актуализацията на бюджета.

„Гневът срещу Петков и Василев е голям. Какво виждаме – договорки по апартаментите – това ли е качеството на правителството? То се срина точно от тези очаквания и тук се крие фрустрацията на хората. Сега въпросът е какъв е изходът и снощи в „Референдум“ видяхме, че мненията са разделени.

 

Какво е добро за страната? Според мен, очевидно, има необходимост от актуализация на бюджета, за да е ясно до края на годината каква е финансовата рамка на държавата. Добър или лош, с едни или други критики – трябва да има бюджет -такъв, какъвто може да бъде приет от това Народно събрание. След това трябва да има предсрочни избори, до които обаче да се стигне до друг начин, а не по този, по който се върви сега. Партиите трябва да предоставят на хората позиции, за да се преодолее това усещане, че няма кой да отиде да гласува. Те трябва да се представят по друг начин пред хората. Трябва да се престане с представата, че партиите са проекти.“ – каза Пирински.

- реклама -