Георги Марков, лъв, герб

Георги Марков: На 11 юли България ще е в изборна кома. Новият парламент няма да е легитимен

„НОВИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЩЕ СА МЕЖДУ 22 ОКТОМВРИ И 22 НОЕМВРИ
В зората на демокрацията се надявахме да станем Швейцария на Балканите. След 10-ите юбилейни избори за обикновено НС и 30 години демокрация станахме РУМЕНИСТАН.

Под юмрука на президента се създаде неолиберален комунистически ОФ на победените на изборите партии, при това бяха много победени.“

Това написа в профила си във Фейсбук Георги Марков – бивш конституционен съдия и бивш депутат.

„За първи път в историята ни закриха съдилища, докато съдии с тоги разглеждаха наказателни дела, и то без да се вземе мнението на съдийската гилдия.“, пише още Марков.

„На 11 юли България ще е в изборна кома. Новият парламент няма да е легитимен и ще има нови предсрочни избори между 22 октомври – 22 ноември заедно с президентските. Политическата и институционална криза, в която сме в момента, ще се превърне в икономическа, финансова, социална и хуманитарна. Чака ни национална катастрофа и международна изолация.“, продължава поста си бившият конституционен съдия.

Той призова Борисов:

„ПРЕСКОЧИ ГИ ТЕЗИ ПОЗОРНИ ИЗБОРИ, ОСТАВИ ГИ САМИ ДА СЕ ОПРАВЯТ И ДА ПРИЕМАТ, ЩОМ ТЕ НЯМА, МАЖОРИТАРЕН ИЗБИРАТЕЛЕН ЗАКОН. УЧАСТВАЙ В ТЕЗИ НАЕСЕН.“

 

- реклама -