Георги Иванов Гонзо

Георги Иванов вече официално е президент на БФС

Президентът на БФС Георги Иванов вече официално е вписан в Търговския регистър на позицията, на която беше избран на конгреса на 15-и март. Това се вижда от решение на Агенцията по вписвания от днес Там е отразена промяната от Михаил Касабов към Георги Иванов.

Иванов пое реално управлението от Борислав Михайлов, който през декември 2023-а година подаде оставка. От този момент до конгреса изпълняващ функциите президент беше Михаил Касабов. След победата си над Димитър Бербатов на Общото събрание на клубовете, Гонзо управляваше централата вътре в самата система, но за контакти с външни институции официално се подписваше Михаил Касабов.

Причина за това бяха две жалби от аматьорски клубове, които оспорваха избора на Иванов. Това бяха Балкан Варвара и ФК Скравена. В последствие и двата клуба оттеглиха жалбите си. За да се случи това реално обаче, те трябваше да внесат още една такса, която да прекрати процедурата.

Заедно с утвърждаването на президента на БФС в Търговския регистър, беше потвърден и изборът на новия изпълнителен комитет. В него влизат 14 души плюс президента.

- реклама -