Георги Иванов-Гонзо

Георги Иванов-Гонзо стана директор на БФС

Георги Иванов-Гонзо стана технически директор на БФС. Това съобщиха официално от футболния съюз.

Той „ще бъде пряко отговорен за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас“, пише на сайта на БФС.

От БФС пишат още, че ролята на техническия директор е с „фундаментална тежест в модернизираната административна структура“.

„Назначението на Георги Иванов на тази позиция е в тон със заявената от президента Борислав Михайлов политика на освежаване на кадрите в ключови за развитието на футбола звена. Визията, краткосрочните и дългосрочните приоритети на Георги Иванов в новата му роля, както и начините за постигане на целите на технически директор ще бъдат представени в медийните канали на БФС в идните дни“, завършва краткото съобщение.

Доскоро Георги Иванов беше спортен директор на Локомотив Пловдив. В края на 2021-а обаче той напусна заради разминаване със собственика Христо Крушарски. Преди това Гонзо работеше като спортен директор и в Левски. Точно железничарите и сините са и двата клуба, където мина голяма част от кариерата му. Гонзо изкара известен период начело и на Черно море.

- реклама -