Георги Харизанов: От опозицията не се чува предложение за премиер

БСП претърпя тежко поражение. Тя се позиционира така, че без БСП не може да се реализира нищо в парламента. Това е качествено нова ситуация – не водиш политическата инициатива, но без теб не може да се реализира нищо. Това коментира в студиото на сутрешния блок на БТВ Росен Карадимов.

Според Георги Харизанов ситуацията е сложна и вариантите за съставяне на кабинет са твърде много.

„Липсваше съдържателна кампания. Ние не знаем фундаментални политически позиции, на които седят силите. Ние не знаме геополитическата ориентация на „Има такъв народ“. Не знаем и какви са управленските идеи“, заяви Карадимов.

Георги Харизанов се пошегува със ситуацията в БСП: „Ако така вървят нещата в БСП, аз съм твърдо против г-жа Нинова да подава оставка“.

Според Росен Карадимов предсрочните избори са реалистичен сценарий.

„В ГЕРБ са осъзнати няколко неща. Оставането в опозиция или тръгването към нови избори са осъзнати сценарий. Няма проблем с това. Въпросът е до какво ще доведе това. Отвсякъде се чува: „Долу ГЕРБ“. Това, което не чух, обаче е кой ще бъде премиер. Хубаво е да има солидни отговори на тези въпроси“, заяви Харизанов. Според него броят мандати, които са разделяли БСП и ГЕРБ през 2017 година, са били по-малко.

„Протестният вот беше антисистемен вот. При тази ситуация БСП претърпя най-тежкото поражение“, каза Карадимов. По думите на Георги Харизанов опозицията не е припозната като вариант за управление.

Карадимов смята, че настоящата ситуация е шанс за отрезвяване на политическите сили.

- реклама -