Георги Харизанов, безвъзмездна помощ, хеликоптерни пари, данъкопладци Кирилов оставка

Георги Харизанов: Оставката е очаквана, защото Данаил Кирилов беше обект на най-ожесточени атаки

Оставката на Данаил Кирилов беше очаквана, тъй като последния месец беше обект на най-ожесточени атаки.

Това каза за „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов по повод оставката на министър Данаил Кирилов.

„Още повече, че той е в сърцевината на процес, който тепърва стартира и е силно недолюбван от критиците, враговете и конкурентите на ГЕРБ, а именно дебатът за конституционна реформа. Ако погледнете в месеците назад, ще видите, че той е обект на най-ожесточените критики от страна на протестиращите, от страна на противниците на това правителство, говоря на министрите от него.

Не трябва да се забравя, че г-н Кирилов е народен представител. Дори не на поста министър, ако оставката му бъде одобрена от коалиционния съвет, той ще продължи да бъде важна част от юридическата експертиза на ПП ГЕРБ, а това е терен, на който той се справя добре“, посочи още политическият анализатор.

Според Георги Харизанов критиките към Данаил Кирилов не са били по същество. „Там нямаше детайлна критика на негови актове като министър, на негови решения като министър, на негови законодателни инициативи. Критиката беше насочена към комуникационните му способности, където определено има терен за забележки и към неговото публично поведение, а не към професионалната му работа“, каза още Данаил Кирилов.

Политическият анализатор коментира, че оставката на Данаил Кирилов като правосъден министър не е крачка назад за него, а встрани. „В крайна сметка той ще продължи да бъде народен представител от ГЕРБ и член на Правната комисия в парламента“, допълни още Харизанов.

- реклама -