Георги Харизанов

Георги Харизанов: Да не забравяме как беше наложена кандидатурата на г-н Радев в БСП

„Очакват ни горещи месеци. Хубаво е хората, които силно се вълнуват от политика, да свикнат с горещините. Нито протестът ще приключи днес, нито днес ще свърши ремонтът на кабинета. Очакват ни изключително интересни и интензивни месеци, а може би и години. Най-вероятно още днес ще научим за сериозни рокади”. Това заяви в студиото на Нова ТВ политическият анализатор от Института за дясна политика Георги Харизанов.

„Не смятам, че днес можем да очакваме нещо специално. Старите оставки биха могли да се потвърдят и да има някои нови, но по същество кабинетът ще остане същия”, смята политическият анализатор Слави Василев.

Според него властта е в затруднено положение заради натиска от улицата, а Борисов се намира в незавидна позиция.

„Не съм сигурен, че президентът привлича фигури, на които протестът се радва. Напротив – мисля си, че те по-скоро го компрометират. Разбирам хората, които са на площада и разбирам, колко неприятно им е да стоят рамо до рамо с Еленковци, Ташковци, Минчовци, Маи, Татянки и всякакви други хора, които се опитват да рестартират безнадеждно умрелите си политически кариери. Това е типажът, който г-н Радев привика в негова защита”, заяви Харизанов.

Според Василев е нормално, хората, които са в опозиция да чувстват някаква съпричастност към протеста. Той се съгласи с Харизанов, че тези определени политически фигури по-скоро дразнят протестиращите.

„Продължавам да не разбирам позицията на президент, който не е припознат от въпросния протест. За щастие… Той е човек, който е силно зависим от външни влияния. Нека не забравяме как беше наложена кандидатурата на г-н Радев в БСП. Да не забравяме колко пъти той се бореше за падане на санкциите срещу приближените на Путин“, каза още Харизанов.

- реклама -