Георги Гергов

Георги Гергов: Започна се с Румен Радев и кмета на Перник, наред са Видин, Варна….

Отстраняването ми с гласуване на Националния съвет не е легитимно, защото по устав може да го изключи само първичната партийна организация, в която членува.

Обратното твърдение е просто оправдание, че не го изключва Корнелия Нинова, а Националния съвет.

Това заяви Георги Гергов в интервю за БНР.

„В Пловдив нещата винаги са се случвали демократично и спокойно, а сега „има едно напрежение, то дали е около мен или е предизборно, нямам идея“.

По думите му, въпреки това трябва да се запази самообладание и да се гледа за единството в партията.

„Не разбирам всички хаотични движения и практики, които носят само загуба за БСП“.

Според него проблемът не е в него.

„Проблемът е в букет от проблеми, които се струпват на националното ръководство и те в  старанието си да са и красиви и умни правят това, което се случва. Започна се с Румен Радев, кмета на Перник, сега може би ще започнат с Видин, Варна….Не само и изборите, които предстоят и кой ще реди депутатските листи, но и други скандали определят сегашното поведение на ръководството“, каза още Гергов. Опитът е да се прикрият скандалите.

Гергов припомни, че е  възразил още преди прекия избор на председател, който той определи като път за превръщане на БСП в лидерска партия.

„Не настройвам никой срещу БСП. Изчаквам да видя дали ще вразумят и ще спрат това преследване срещу всички знаещи и можещи хора в партията. Ние като изгоним тези хора кой ще движи нещата, БСП не може да стане улична партия“, заяви Гергов.

В БСП се налага нещо, което не е присъщо за партията, което тя не може да приеме, това е чуждо тяло – еднолична власт и да се мачкат и газят обикновени хора, които спечелиха избори“.

Гергов смята, че всичко, което се случва е заради реденето на листите и замитане на скандали като този с президента Румен Радев.

Проблемът не е Гергов – да не съсипват организациите и да не отчайват младите хора, заяви бившият първи социалист на Пловдив.

„Нашите хора искат победа и сега, когато имаме шанс, ние създаваме вътрешни борби“.

„Аз съм социалист по убеждения – без значение дали е беден или богат“, каза Гергов на въпрос какво политическо бъдеще вижда за себе си.

Нинова и Гергов са говорили за последно по време на заболяването на лидера на БСП. „После изведнъж какво стана? Гергов е виновен за всичко. Защото трябваше да се отклони вниманието – от това, че се направи гаф със скачането на Румен Радев по партийната телевизия, например. Хората не го приеха това. Трябва да се спре с това и сега ние сме в предизборна кампания и трябва да правим това“, смята Георги Гергов.

 

- реклама -