Георги Гергов, БСП, Национален съвет, Нинова, Радев
Снимка: БГНЕС

Георги Гергов напуска НС на БСП

Председателят на Пловдивската организация на БСП Георги Гергов, че напуска Националния съвет на БСП.

Това потвърди самият той пред БНР.

Един от мотивите за това решение е отношението между лидера на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев, заявява в мотивационното си писмо Гергов.

„Както не бях съгласен с избора, който беше организиран, без да го коментирам, така не съм съгласен и с действията, които сега се извършват в партията – реваншизма и всички останали неща, които се случват в партията, не са присъщи за тази партия. Не им отива на тия 120-130 години“, каза Гергов.

Ето и пълният текст на заявлението на Гергов:

До делегатите на 50-ия Конгрес на БСП Пловдив

Уважаеми другари,

Бих искал да бъда освободен от отговорността да бъда делегиран представител на Националния съвет на БСП от град Пловдив и на мое място да бъде излъчен друг представител на пловдивската партийна организация.

Мотивите ми са следните:

Реалната политика, адекватна на критичния за българите момент, е сведена до общ популизъм и вътрешнопартиен реваншизъм. Съдържателната политика е заменена с демагогия на всички нива. Липсата на компетентност и експертност се прикриват с умишлени скандали и преднамерени конфронтации.

Конфликтът с президента Радев е последната капка, която прелива чашата на търпението към това поведение на Нинова. Публичното обругаване на политическата фигура, избрана с усилията и гласовете на хиляди социалисти, провокира питането, защо Корнелия Нинова мина в отбора на критиците на Радев и запя в хора на опонентите му, като впрегна дори и официалната медия на партията БСТВ.

Истината винаги побеждава, другари, но сама. Само лъжата се нуждае от съучастници. Аз отказвам да съм съучастник на Корнелия Нинова в Национален съвет, който води партията към изчезване.

С уважение,

Георги Гергов, председател на ГС на БСП-Пловдив

17.12.2020 година

- реклама -