Кадър БНТ

Георг Георгиев: Всеки коментар на Радев срещу сформирането на редовно правителство, е коментар срещу демокрацията

Разговорите, които са водени с ДПС са за конституционно мнозинство – всичко друго е преекспонация.

Това заяви Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС, след като в петък от партията се срещнаха с ДПС, които по-късно заявиха, че няма да пречат на създаването на правителство между първата и втората политическа сила.

„Кабинетът с ротационен премиер, който се подготвя с втория мандат е експертен, а хубавото на експертния кабинет е, че експертите са равноотдалечени от всички и в същото време всяка партия може да припознае министри в него.“

„На Радев се отнемат лостовете, с които еднолично да управлява държавата. Атака на парламентарната демокрация е държавата да се управлява от един човек“, каза още той.

„Румен Радев назначаваше служебни правителства, които не подлежаха на парламентарен контрол и се държаха само и единствено от него. Всеки коментар на президента срещу сформирането на редовно правителство, е коментар срещу парламентарната демокрация на държава“, разкри Георгиев.

„Продължаваме промяната“ ще понесе отговорността за всички министри от кабинета и техните действия. Ако не искаме безконтролно управление на страната, то начинът е със сформиране на евроатлантическо правителство, допълни депутатът.

„През последните две години Борисов не се ползваше от имунитет, ако имаше разследване, което трябваше да се проведе, то това щеше да се случи“, коментира Георгиев искания от главния прокурор имунитет на лидера на ГЕРБ.

Няма как Ивайла Бакалова, която никога не се е срещала с Бойко Борисов, да разказва истории и да прави твърдения. Жалко ще е прокуратурата да разследва на базата на клюки, съобщи той.

- реклама -