Георг Георгиев: Опитите България да бъде охулена в Европарламента се провалиха

„Опитите България да бъде охулена, да бъде обругана, да бъде показана в  една светлина, която не е нейната, опити, които, за най-голямо съжаление, бяха инициирани от български евродепутати, се провалиха“. Това е коментара на заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев по повод дебата за ситуацията с върховенството на закона в нашата страна, състоял се в Европейския
парламент.

„Дебатът беше балансира, очакванията да се демонстрира нещо, което не наблюдаваме ние като българи не наблюдаваме тук, не се състоя, но път блесна тази коалиция между ДСБ и крайно левите, които не трябва да имат каквато и да е обща политическа платформа“, заяви Георгиев в „Тази сутрин“.

По неговите думи докладът за нашата страна също е добре балансиран,  като отбелязва и проблемите, но и напредъка за тяхното решение. „Господин Борисов е добре познат с решенията, които взима за диверсификацията на енергийните доставки, закупуването на оръжие и повишаването на доходите“, каза  аместникминистърът на външните работи.

„Истината трябва да бъде представена балансирано. Тогава, когато кажеш, че има проблем, трябва да кажеш и че се търси решение“, заяви Георгиев по  повод изказването на евродепутата Радан Кънев, че „мълчанието за случващото се в
България е съучастие“.

Младежката организация на ГЕРБ, на която Георг Георгиев е председател, поиска оставката на Иво Христов от „БСП за България“ като народен представител заради обида на българските граждани.

- реклама -