Георг Георгиев: ГЕРБ ще спечели европейските избори- ВИДЕО

„Динамиката в отношенията между България и Северна Македония се промени след подписването на договора. Наивно е да си мислим, че пропаганда, която е работила десетилетия, толкова бързо може да бъде заличена. По 4 въпроса страната ни има пробив – разбрахме се за св. Наум, св. Климент Охридски, св. св. Кирил и Методий и за цар Самуил. Българският парламент беше един от първите, които подкрепи кандидатстването на Северна Македония в НАТО“. Това заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев в „Европа сутрин, с водещ Диана Радева.

„Клаузите в договора за добросъседство са много ясно. Нашата страна ще преследва своите интереси. Има моменти в историята, които могат да бъдат използвани за уязвяване, но това не трябва да се случва“, каза още дипломатът. Георгиев коментира и обвиненията от страна на ЧЕЗ, че се е месила в сделката с „Инерком“. Той призова чешката компания да обясни по-конкретно, а не да хвърля подобни обвинения в пространството.

„Нашите козове пред Турция за завод на „Фолксваген“ са ниските данъци, ръстът на икономиката, както и фактът, че сме членове на европейския съюз. България е много добро място за построяването на такъв завод“, каза още Георгиев.

За евроизборите, БСП и ГЕРБ

„Ако слушаме какво казват от БСП, те водят от 12 г., откакто ГЕРБ е на политическата сцена. Днес партията ни ще направи предизборните си послания. Тиражират се фалшиви новини, които очевидно целят да объркат хората. В нашата листа няма хора със свален имунитет, които са обвинени за пране на пари. Говори за това, каква кампания трябва да очакваме от БСП. Темата с апартаментите беше изкуствено генерирана. Целта беше да се създаде представата, че в партията има проблеми. Хората, които работят за държавата, са същите, които излизат с лицата си и работят за държавата и днес. Опозицията опитва да срине доверието в институциите и предварително да съди кой е виновен и кой не. Ако някой ден тя е на власт, не си дава сметка, че може да се обърне срещу нея. Няма нито една причина ГЕРБ да не спечели тези избори. Ако това не се случи, за оставка на правителството може да реши само Бойко Борисов“, коментира Георг Георгиев.

Целият разговор вижте във видеото.

- реклама -