Кадър БНТ

Георг Георгиев, ГЕРБ-СДС: 7-те точки на ПП-ДБ не са сериозни

Трябва да излезем от този модел, който „Продължаваме промяната“ се опита да създаде още в миналия парламент.

Политическото поведение изисква да имаме най-малко сериозност пред хората, които представляваме. Това коментира депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев в предаването „Денят започва“ по БНТ. 

Според депутата от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев по-сериозно би звучало, ако това са 107 точки, „защото, когато по един завоалиран начин вървиш към коалиция и търсиш такава, то нейните приоритети не могат да се изчерпат в едни лист, написан текст“, категоричен е Георгиев. Той припомни, когато „Продължаваме промяната“ в миналия парламент излязоха с декларация около минута и казаха, че това е стратегия за управление на държавата.

„Нашата визия, събрана в 140 страници управленска програма, определено не може да бъде поместена в 7 точки. Това дори не са изчерпателни точки, а 7 реда и само в 7 реда, ако си представят, че могат да се представи на държавата изход от излизане от кризите, това не е сериозно“, каза той.

Георгиев призова да седнат на масата и да преговарят, и когато ще се коментира коалиция, то по същество да е такава. „В момента имаме квазиеднолично управление – в лицето на кабинета Денков„, каза Георгиев.

Потвърди обаче, че ако се говори за коалиция, ГЕРБ ще настояват за друго разположение в МС.

Призова ПП-ДБ, ако искат държавата да бъде стабилна и да излязат от „катастрофата през последните две години“, да сменят тона.

- реклама -