Кадър БНТ

Георг Георгиев: България е на най-ниската точка на икономическото си равнище от 90-те години насам

Служебната власт е в положение да стабилизира страната след кризите, до които ни доведе кабинетът на Петков. Те трябва да направят нещо, за да не катастрофира държавата. Ние сме с двуцифрена инфлация, цените на горивата са непосилни, а тези на газа и тока са космически. България се намира на най-ниската си точка на своето икономическо и социалнополитическо равнище от 90-те години насам. Това коментира Георг Георгиев, бивш зам.-министър на външните работи от ГЕРБ за „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Според него България трябва да има еднакви външнополитически виждания с алиансите, от които е част – ЕС и НАТО. „Има партии, които се противопоставят на европейските виждания и на членството ни в тези съюзи. Правят го защото някъде хващат внимание. Такава тенденция би ме притеснила. Тяхната реторика е заблуждаваща и спестява факти. Политическа нестабилност настъпва където европейското семейство не функционира“, смята той.

По думите му има огромна политическа немощ и некадърност по темата с газа. „Газопроводът с Гърция не е готов само заради Кирил Петков. Той е причината и за липса на танкери втечнен газ. По тръбата все още не тече газ, макар и Петков да твърди друго“, подчерта Георгиев.

И уточни, че партията на Стефан Янев трябва да заяви своите приоритети, за да прецени ГЕРБ дали е потенциален партньор.

- реклама -
gerb – 728×90 – 2022