Радев

Ген. Радев: Ще победя Бойко Борисов ако се кандидатира

„Ще победя Бойко Борисов ако се кандидатира за президент“. Това обяви кандидатът на БСП за държавен глава генерал Румен Радев. Ако той бъде избран за стопанин на „Дондуков“ 2, военния летец предпочитал да отиде на първо посещение в Брюксел, а не в Москва.

Решил да се кандидатира след оставката

Генерал Радев бе категоричен, че не е подал оставката си като командир на ВВС за да влиза в политиката. Решението взел на другия ден, след като чул как това се тълкува от премиера и военния министър. Малко преди това обаче получил поканата от Корнелия Нинова.

ген. Радев: „Ден след като пуснах моята оставка на 2 август чух как министърът на отбраната и премиерът тълкуват моята оставка. Точно в тоя ден ми се обади г-жа Нинова да кажа категорично и аз приех”

Ген. Радев смята, че в България липсва разделение на властите – една партия контролира изпълнителната, законодателната и съдебната власт.

„Няма да се меся в политически поръчки, влизам като безпартиен, който споделя платформата на БСП. Поддържал съм връзки с хора от АБВ, ще се радвам на подкрепата им, но няма да сватосвам двете партии. Не това е целта ми“, каза още Радев.

Макар и с неохота, военния летец коментира и личния си живот. „Така шумно афишираната любовница е моя законна съпруга. Бившата ми съпруга е прекрасна майка и човек, споделяме отговорността за децата“, заяви ген. Радев.

Преди седмица, той бе сниман от папараци на жълт седмичник с бившата си ПР-ка от ВВС, която бе обявена за негова интимна партньорка.

източник: bTV

- реклама -